Изгорели викендица и штала током невремена у нововарошком крају

Златарско језеро (Фото: Ж. Дулановић)

Златарско језеро (Фото: Ж. Дулановић)

Током невремена које је јуче, другог дана викенда, захватило нововарошки крај у Ојковици је изгорела викендице, а у Буковику штала. Узрок је, како се претпоставља, удар грома.

У пожару који је букнуо јуче по подне у викендашком насељу у Гороњском заливу на Златарском језеру, испод школе у Ојковици, до темеља су изгорели викендица грађена од брвана и помоћни објекат, док је ватра на другој викендици оштетила кров.

-Насеље је ушорено, па је само брзом интеревенцијом ватрогасаца спречено да се пламен прошири и на околне викендице. Власници су већином  из Ужица- кажу мештани за "Варошке новине".

Готово у исто време, у засеоку Копуновићи у Буковику изгорела је штала. Власници су срећом успели да на време пусте стоку, док су ватрогасци спречили да пламен захвати и сена која су била стрпана недалеко од штале.

Обилна киша праћена грмљавином, која је падала јуче током целог дана, „однела“ је многе локалне макадамске путеве, излили су се и планински потоци,  па се до појединих засеока може само теренским возилима. У појединим деловима општине падао је и град, који је причинио штету на пољопривреним усевима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.