На Великом брду и овог 25. маја славиће се Дан младости

Долазак најавио велики број југоносталгичара

Долазак најавио велики број југоносталгичара

На Великом брду изнад Нове Вароши и овог 25. маја славиће се Дан младости. Организатор је Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари и носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА. Колико се зна, на овај начин се слави још једино овде, па је свој долазак најавио велики број југоносталгичара.

Окупљање је у суботу у 16 часова. Прослава ће почети подизањем на јарбол тробојке са петокраком и интонирањем химне „Хеј Словени“ некадашње СФРЈ. Као и претходних година, биће организована изложба војних возила из Другог светског рата и возила коришћених у јединицама бивше ЈНА, док су у наставку манифестације ручак и дружење уз музику и незаобилазни војнички пасуљ.

Дан младости се на Великом брду прославља од 2014. године. До распада бивше Југославије, на овај датум се широм бивше Југославије славио рођендан доживотном председнику и маршалу Јосипу Брозу Титу, а у Београду се организовао слет њему у част.

- Добру посету очекујемо и ове године, а добородошли су сви људи добре воље- каже за „Варошке новине“ домаћин смотре Џевад Џановић.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.