У Дому здравља у недељу превентивни преглед плућа

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља у Новој Вароши и предстојећег викенда организује акцију превентивних прегледа. У недељу 26.маја, у периоду од 8 до 17 сати, грађани и грађанке ће моћи да преконтролишу здравље плућа, провере комплетну крвну слику и одраде друге циљане лабораторијске анализе (ПСА, ТСХ, ФТ4).

За бесплатан специјалистички преглед пнеумофтизиолога (плућног лекара) Нововарошанима није потребан упут или претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

-Прегледи плућа обављаће се у периоду од 10 до 12 сати, а лабораторија све до 17 часова – појашњава за „Варошке новине“ директор Дома здравља др Бранко Поповић.

У овдашњој здравственој установи апелују на грађане да се што масовније одазову и овој акцији, шестој по реду у овој години.

-Подсећамо да су превенција и рана дијагностика кључни за позитиван исход лечења свих болести – истиче др Поповић.

Министарство здравља акцију организује у више од 160 здравствених установа широм Србије.

-Држава овим акцијама жели да укаже на значај превенције и омогући приступ превентивној здравственој заштити што већем броју становништва – наглашавају у овом Министарству.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.