Око 40 нововарошких првачића летоваће на мору о трошку општине

Акција се спроводи од пре десет година

Акција се спроводи од пре десет година

Око 40 првачића из златарског краја летоваће ове године на црногорском приморју о трошку Општине Нова Варош. Они ће у периоду од 6. до 13. јула боравити у Дечјем одмаралашту у Сутомору, а трошкови смештаја, исхране и превоза финансираће се средствима из општинског буџета у износу од око милион динара.

Како је планирано, уговор са агенцијом „Сан- турс“ и Општином Прибој (у чијем се власништву налази Дечје одмаралиште) о летовању првака из породица слабијег имовинског стања биће потписан у првој половини јуна. Одмах након тога следи процедура пријављивања деце и њихова селекција у складу са Правилником о начину одабира првака за програм бесплатног боравка на мору.

- Право на летовање о трошку Општине Нова Варош имају деца самохраних родитеља, као и малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад и из материјално угрожених породица. Захваљуујући овој акцији њих 40 ће први пут у животу летовати на  мору– појашљава за „Варошке новине“ Јелена Лековић, директорке Центра за социјални рад у Новој Вароши.

Број деце која ће овог лета ићи на море је нешто мањи него претходних година.

-Прошлог и овог лета водимо десетак првачића мање него неких ранијих година. Из два разлога – ученика првих разреда је мање, посебно оних који испуњавају све потребне критеријуме за програм бесплатног летовања, а и трошкови смештаја и исхране су повећани те смо тај износ морали да уклопимо у буџет планиран за ову намену, а у оквиру општинског програма бриге о деци и породици- каже Лековић.

Програм бесплатног летовања првачића из социјално угрожених породица спроводи се, иначе, десету годину за редом. Захваљујући томе, више од 450 малишана је до сада уживало у чарима црногорског приморја. И то у Бечићима, Херцег Новом, Чању, Сутомору...

-Ово је једна од најлепших акција локалне самоуправе и Центра за социјални рад. Постала је традиционална и очекујемо да ће бити настављена и у наредном периоду јер су искуства и њени ефекти изузетно позитивни – истиче за наш лист председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.