Основна школа у Божетићима прославила свој дан

Школа у Божетићима

Школа у Божетићима

Пригодним културно-забавним програмом ОШ “Кнезови Рашковићи“ у Божетићима прославила је 19. мај – Дан школе. Дан школе установљен је тек пре три године у спомен на Атанасија Рашковића (1697 – 1753), једног од најистакнутијих представника из лозе Рашковића са подручја Старог Влаха.

Поред ђака и чланова колектива, свечености су присуствовали и представници локалне самоуправе на челу са председником општине Радосавом Васиљевићем, директори образовних установа, родитељи, мештани... Сви они уживали су у једночасовном културно-забавном програму, који су специјално за ову прилику извели ђаци школе.

Ђаци су уз пуно шарма и талента приказали „цртице“ из садашњег живота школе, уз осврт на богату прошлост и чувене претке. Изведене су бројне рецитације, кратки и шаљиви драмски одломци, приређена је и изложба посвећена историјату школе, а госте је  кроз приредбу "водио" ученик завршног разреда Јован Обућина тумачећи лик Јована Рашковића.

Прослава Дана школе била је и прилика да директорка школе Ана Аранитовић уручи захвалнице и пригодне поклоне заслужним просветарима који су пружили значајан допринос у афирмацији школе, као и ученицима који су се знањем и вештинама истакли у школским и ван наставним активностима.

Школа, иначе. има 43 ученика у матичној школи на Боровитој главици и издвојеном одељењу у Љепојевићима.

-Од пре две године на овај начин обележавамо дан школе, која име славних Рашковића, одлуком Скупштине општине Нова Варош, носи од 2003 – подсећа директорка Ана Аранитовић.

пширније у наредном броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.