Акција превентивних прегледа у Дому здравља у недељу 19. маја

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

Још једна акција превентивних прегледа у Дому здравља у Новој Вароши. У недељу 19. маја, у периоду од 8 до 17 сати, грађани и грађанке ће имати прилику да одраде ултразвук абдомена, превентивни физикални преглед, провере стање крвног притиска, као и лабораторијско узорковање комлетне крвне слике.

Као и током ранијих акција превенције, реализованих прошле и ове године, прегледи су бесплатни, за њих није потребан упут или претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

Из Дома здравља аплелују на суграђане да се и овог пута што масовније одазову позиву и да провере здравствено стање у овим сегментима медицине.

-Превенција и рана дијагностика су од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести – подсећа за „Варошке новине“ директор Дома здравља др Бранко Поповић.

И ову акцију у 170 здравствених установа широм Србије организује Министарство здравља.

-Држава овим акцијама жели да укаже на значај превенције и омогући приступ превентивној здравственој заштити што већем броју становника – наводе у овом Министаству.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.