Основци из Кокиног Брода најуспешнији на такмичењу Црвеног крста

Учесници овоогодишњег такмичења

Учесници овоогодишњег такмичења

Ученици четвртог разреда Основне школе „Гојко Друловић“ из Радоиње, издвојеног одељења у Кокином Броду, освојили су прво место на општинском такмичења „Шта знаш о Црвеном крсту“ које већ 17-ту годину за редом организује Општинска организација Црвеног крста. Победничка екипа је трујумф славила у саставу : Николина Поповић, Милош Браловић и Виктор Чакаревић.

Домаћин такмичења „Шта знаш о Црвеном крсту“ била је градска Основна школа „Живко Љујић“. На овој традиционалној смотри знања учествовало је 15 ученика четвртог разреда из основних школа „Гојко Друловић“ у Радоињи, „Вук Стефановић Караџић“ Јасеново и „Живко Љујић“ Нова Варош.

Такмичари су били подељени у пет екипа од по три члана и чланице. По свом знању истакла се и екипа 4/3 одељења ОШ“Живко Љујић“ у саставу Нина Бучевац, Милан Љујић и Сара Грбић, која је освојила друго место. Представници 4/2 одељења из ове школе изборили су треће место, а екипа се такмичила у саставу : Емилија Главоњић, Марта Брајовић и Анета Грбић. Чланови три најуспешније екипе добили су поклон-књиге и дипломе, док су остали такмичари и њихове учитељице награђени захвалницом.

-Учесници такмичења су и ове године показали завидан ниво знања о историјату, програмским принципима и мисији Црвеног крста – каже за „Варошке новине“ Милена Јојевић, секретарка Општинске организације Црвеног крста у Новој Вароши.

Према њеним речима, циљ смотре је да се млађи основци ближе упознају са значајем и активностима водеће хуманитарне организације у земљи, да се подстакну на активније учешће у волонтерском раду локалног огранка Црвнеог крста, као и да се мотивишу на ширење идеја о хуманости, добровољности, солидарности и емпатије.

Квиз је, иначе, одржан у оквиру међународне манифестације “Недеља Црвеног крста“ која се обележава од 8. до 15. маја, а у знак сећања на чувеног швајцарског хуманисту и трговца Анри Денана.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.