Бошњачко српски савез први пут на локалне изборе у Новој Вароши

Лидер странке Самир Тандир (први с лева) са кандидатима за одборнике

Лидер странке Самир Тандир (први с лева) са кандидатима за одборнике

Бошњачко српски савез први пут учествује на локалним изборима у Новој Вароши. На гласачком листићу налазе се под редним бројем 5 и једина су листа на чијем се челу налази жена.

Општински одбор странке Бошњачко српски савез формиран је крајем фебруара ове године. На изборној листи је 11 кандидата и кандидаткиња за одборнике, а предводи их Гордана Кхоуитар, физиотерапеуткиња и приватна предузетница.

Она за „Варошке новине“ као главне поруке бирачима наводи : Један град, једна породица; Градимо мостове, а не зидове; Дијалог и разумевање; Културна разноликост као снага.

-Наша предизборна кампања има за циљ јачање заједништва. Посебно се залажемо за подршку мулти-етничкој средини и промоцију међуетничког дијалога и сарадње. Верујемо да је разноликост наша снага и да кроз заједнички рад и поштовање различитости можемо створити још чвршће уједињење наше заједнице. Тежимо ка изградњи инклузивног друштва, у коме сваки грађанин, без обзира на порекло или етничку припадност има прилику да просперира и доприноси заједници – наводи се у писаној изјави коју је Општински одбор странке Бошњачко српски савез (БОСС) доставио нашој редакцији.

Уколико буде у позицији да партиципира у локалној власти БОСС ће фокусирати на подршку пољопривредницима и то кроз развој сеоског туризма, унапређење аграрне производње и пружање помоћи старијим житељима нововарошке општине.

-Нудимо конкретне планове за диверзификацију економије, као и помоћ у пласирању прозвода на тржиште, што је изузетно важно. Такође и подршку руралном развоју и очувању традиције, као и конкретне планове и програме за будућност и останак младих. Међу приоритетима су и стварање услова за удобан и занимљив живот у сопственом граду или селу –наглашавају још у Бошњачко српски савезу.

У овој партији истичу и да немају политичке непријатеље и да је њихова рука пружена свима који желе да Србију и општину Нова Варош учине најбољим местом за живот.

Кандидати и кандидаткиње за одборнике и одборнице на изборној листи под називом „Бошњачко српски савез – БОСС - Самир Тандир“ су:
1.Гордана Кхоуитар, приватни предузетник
2.Ђоко Зечевић, професор економије
3.Војка Пурић, књиговођа
4.Бранко Јелић, механичар хидро постојења
5.Самир Кхоуитар, доктор медицине
6.Горица Милетић, економиста
7.Незиха Хаџибеговић, наставник предметне наставе
8.Мирсада Шмрковић, трговац
9.Милан Дучић, ауто-електричар
10.Миљко Миросавић, пољопривредник
11.Бехија Џановић, пензионер 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.