Појачана контрола аутобуса и теретних возила у саобраћају

Акција траје од 13. до 19. маја

Акција траје од 13. до 19. маја

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова спроводиће од 13. до 19. маја међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила. У последњој која је спроведена у фебруару ове године, полиција је на путевима у Златиборском округу открила и санкционисала 75 прекршаја возача аутобуса и 279 прекршаја возача теретних возила.

Током акције која се од 13. до 19. маја истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације РОАДПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

-Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се врши организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације. Припадници саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовање одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности- наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.