Основци из Акмачића организовали хуманитарни базар

Прикупљено 55.000 динара за лечење деце оболеле од рака

Прикупљено 55.000 динара за лечење деце оболеле од рака

На хуманитарном базару који су основци из Акмачића организовали у четвртак 9. маја поводом дана школе, прикупљено је скоро 55.000 динара, а средства ће бити уплаћена Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака.

Они су на два штанда у просторијама ОШ „Момир Пуцаревић“ понудили гостима домаће производе златарског краја. А на њима је имало шта да се види и да се проба. Најмлађи су уз помоћ родитеља припремили домаће сокове, од коприве, зове, рибизле, трњина, вишње, поморанџе, зове, смути и лимунаду, а ђаци старијих разреда разне друге ђаконије –више врста пита, чајеве од лековитог планинског биља, пршту, домаће колаче, сир и кајмак у малим и лепо дизајнираним паковањима, као и сапуне које су сами произвели у лабораторији школског кабинета за хемију.

-У креирању хуманитарне изложбе 'Промоција нашег краја' учествовали су ђаци свих осам разреда. Циљ нам је био да код деце подстакнемо хуманост, саосећајност и међусобну сарадњу, што смо у потпуности успели о чему сведоче изложени производи, али и предузетничке способности. Сличну изложбу имали смо и прошле године, а припкупљени новац ишао је за лечење нашег суграђанина, петогодишњег Ивана Давидовића- каже за „Варошке новине“ наставница Анђелка Ремовић.

ОШ „Момир Пуцаревић“ има укупно 54 ђака и најбројнија је сеоска школа у нововарошком крају. Осим у матичкној школи у Акмачићима, настава се одвија и у четвороразредним издвојеним одељењима у Дрмановићима, Радијевићима и Виловима.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“)

Најмлађи су гостима понудили домаће сокове

А ђаци старијих разреда разне друге ђаконије

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.