У суботу велика акција чишћења Радоињског језера

Радоињско језеро

Радоињско језеро

У суботу 11. маја организује се акција чишћења Радоињског језера. Скуп акцијаша је у 9 сати у камп насељу код бране, а организатори позивају заинтересоване да понесу, ко има, виле, грабуље, тримере...

Код понтонске плаже испод камп насеља чистиће се подводно растиње и жабокречина који праве проблеме риболовцима и купачима. На обали биће поправљене клупе, уређено шеталиште, летњиковац и терен за одбојку на песку, покупљене пластичне флаше и друга отпад. Чистиће се и део уз брану на левој обали.

Као и пре три године, када се последњи пут чистило, акцију и ове организује Михајло Мутавџић, који овде има викендицу на породичном имању. Пре тога акцију чишћења је у више наврата организовало Удружење „Љубитељи Радоињског језера“.

-Свој долазак већ је најавило педесетак викендаша, мештана и заљубљеника у ову најмању али најлепшу од три хидроакумулације у кањону Увца. Добро су дошли и сви други. За све учеснике акције кува се пасуљ са ребрима у земљаном лонцу- каже за „Варошке новине“ Михајло Мутавџић.

Акцију ће помоћи и бројни спонзори, а у организационом одбору кажу да ће у будуће чишћење на овом делу Радоињског језера бити организовано сваке године уочи почетка летње туристичке сезоне.

У будуће, чистиће се сваке године - код камп насеља уз брану

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.