Провера података уписаних у бирачки списак за локалне изборе

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Редовни локални избори у Новој Вароши одржаће се у недељу 2. јуна , а грађани и грађанке могу најкасније до 17. маја у седишту локалне самоуправе проверити да ли су уписани у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни. Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

-Део бирачког списка изложен је у седиштву Општинске управе, на другом спрату у канцеларији број 1, сваког радног дана од 8 до 15 часова, а суботом и недељом у времену од 9 до 13 часова. Део бирачког списка излаже се на тај начин што се путем рачунарске опреме у седишту јединице локалне самоуправе, грађанима омогућава да уношењем јединственог матичног броја провере да ли су уписани у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни- каже се у обавештењу Општинске управе Нова Варош.

Из Општинска управа Нова Варош, која ажурира бирачки списак за подручје јединице локалне самоуправе, позивају и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора, да се упишу у јединствени бирачки списак како би 2. јуна могли да гласају.

Иначе, у Општини Нова Варош у бирачки списак тренутно су уписана 12.432 бирача. На последњим локалним изборима који су одржани 21. јуна 2020. године право гласа имало је 13.195 уписаних у бирачки списак.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.