Бошњачка грађанска иницијатива предала листу за локалне изборе

На листи десет кандидата

На листи десет кандидата

Група грађана "Бошњачка грађанска иницијатива" предала је као друга листу за локалне изборе у Новој Вароши. На гласачком листићу они ће се налазити под редним бројем 2.

На листи под називом „Група грађана Бошњачка грађанска иницијатива - И мој глас је битан, јединством за боље сутра“ је десет кандидата за одборнике, а први на листи је Един Мујагић, професор у Средњој школи. Међу кандидатима су и четири Бошњакиње, Ајлина Мујагић, Минела Синановић-Вефић, Када Мутапчић и Амра Синановић.

Како кажу, Група грађана "Бошњачка грађанска иницијатива" се залаже и промовише јединство Бошњачке заједнице у Новој Вароши, за њихову партиципацију у изградњи и раду локалне заједнице, где се сви осећају цењенима и поштованима, без обзира на порекло и уверење. Отуда и префикс "грађанска" у називу групе.   

-Желим позвати све Бошњакиње и Бошњаке да учествују у кампањи и изборном процесу, да препознају нашу жељу, хтење и вољу да на овај начин се покушамо изборити за боље сутра, јер инертност, незаинтересованост и аполитичност нису начин да се остваре права и да се наша збиља промјени- каже за „Варошке новине“ Един Мугаић.

Ово је први пут да Бошњаци на локалним изборима у Новој Вароши имају своју Групу грађана, и још уз то грађанске оријентације. Тренутно су и једини представници Бошњака у изборном процесу, мада је учешће на изборима најавило још неколико политичких странака са националним предзнаком.

-Бошњачка грађанска иницијатива је настала из жеље да се коначно сви Бошњаци нађу на једном месту, окупљени око једне идеје а то је 'Јединством за боље сутра' како и стоји у називу изборне листе. Бошњацима у овом моменту није потребно цијепање гласачког тијела. Није нам потребно слабљење капацитета које имамо, већ је потребно да се ујединимо, да покажемо одговорност, спремност и отвореност да на једином правом путу, путу заједништва и јединства изборимо своја права- каже Мујагић.

На листи приоритета "Бошњачке грађанске иницијативе" је и изградња инклузивније заједнице и реципроцитета  у представљању мањина у општинској управи и неговање културе поштовања према различитим ставовима, али и развој провреде, инфраструктуре, образовања и туризма, као и подршка локалним догађајима и фестивалима који одсликавају разноликост града.  

-Бошњачка грађанска иницијатива промовише и моћ заједничког рада и отворене комуникације између свих грађана, привредних субјеката, градске управе и власти. Верујемо да сви становници Нове Вароши заслужују прилику да напредују и зато ћемо давати прироритет политикама које промовишу привредни раст и заједнички успех- кажу у Групи грађана "Бошњачка грађанска иницијатива".

Кандидати за одборнике са листе „Бошњачка грађанска иницијатива – И мој глас је битан, јединством за боље сутра“ су:

1.Един Мујагић, професор
2.Аднан Паљевац, машински техничар
3.Енес Косовац, електротехничар рачунара
4.Ајлина Мујагић, доктор медицине
5.Минела Синановић-Вефић, магистар турског језика и књижевности
6.Неџад Рашљанин, пензионер
7.Рамиз Вејсиловић, хемијски техничар
8.Када Мутапчић, пензионер
9.Неџиб Ганихоџић, менаџер електронског пословања и интернет маркетинга
10.Амра Синановић, трговац

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.