Општинске субвенције за стотинак пољопривредника

Помоћ за куповину механизације, приплодних грла, система за наводњавање...

Помоћ за куповину механизације, приплодних грла, система за наводњавање...

Општина Нова Варош доделила је 5.000.000 динара субвенција пољопривредним произвођачима. Они су добили подстицајана средства за куповину пољопривредне механизације и опреме, изградњу објеката, набавку квалитетних грла стоке, пчелињих друштава, система за наводњавање, пластеника, подизање и обнављање засада и слично.

Око 100 уговора о додели субвенција потписали су пре неколико дана пољопривредници и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Општина ће, иначе, програме пољопривредника који су добили зелено светло на конкурсу локалне управе финансијски помоћи са око 40 одсто средстава од укупне вредности инвестиције.

- Субвенције су само једна од мера и програма којима помажемо пољопривредницима да унапреде своја газдинства и производњу. Подршка из општинске касе обезбеђена је и за пољопривредна удружења, инвестираћемо и у путну и водоводну инфраструкуру по селима, а све са циљем на подигнемо квалитет живота људи који живе на сеоском подручју – нагласио је приликом потписивања уговора са пољопривредницима председник Васиљевић, истичући да је област аграра једна од кључних у стратегији развоја општине.

Из општинског Одељења за локални економски развој најављују и нове мере подршке пољопривредницима.

–Произвођачима ћемо кроз субвенционисање камате на пољопривредне кредите код пословних банака помоћи и у набавци механизације и друге опреме, да купе квалитетна грла, као и да евентуално уложе новац у обртна средства – истиче Милинко Шапоњић, руководилац ЛЕР-а.

Иначе, из надлежне општинске комисије која је разматрала и у складу са критеријумима конкурса бодовала приспеле пројекте истичу да за овакав вид субвенционисања и ове године владало поприлично интересовање, а да су пољопривредници одлучили да подстицајна средства најчешће искористе за куповину јуница и крава, музилица, косачица, система за наводњавање, прскалица, фреза, лактрофриза, сточне хране, плугова,пумпи, растурача ђубрива, млековода и слично.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.