Коалиција око СНС прва предала листу за локалне изборе

На листи пуно нових имена- одборници СНС у актуелном сазиву

На листи пуно нових имена- одборници СНС у актуелном сазиву

Коалиција политичких странака око Српске напредне странке прва је предала листу за локалне изборе у Новој Вароши, на којој је 27 кандита за одборнике колико има и места у клупама Скупштине општине. На изборе 2. јуна СНС излази у коалицији са Социјалистичком партијом Србије (СПС), Партијом уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије (ПУПС),  странком Здрава Србија Милана Стаматовића  и Српском странком Заветници -Милица Ђурђевић Стаменковски.

Носилац листе под називом „Александар Вучић – Нова Варош сутра“ је дипломирани шумарски инжењер Александар Шалипур, директор Шумског газдинства Пријепоље за три општине. Други је приватни предузетник Владимир Пурић, председник Општинског одбора СНС и одборник у локалном парламенту, док је под редним бројем три Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош у два узастопна мандата и лидер ГГ „Нови људи за Нову Варош“ која због законских ограничења и на ове локалне изборе излази као део СНС.

На листи је иначе,  11 жена, а међу кандидатима за одборнике и одборнице има инжењера, лекара, службеника, правника, економиста, трговаца, пољопривредника, приватних предузетника...Има и младих који до сада нису били активни у политичком животу Нове Вароши.

Напредњаци истичу да су на листи спојили искуство, младост и знање, а са идејом да се оформи снажан, заједнички тим који ће бити способан да настави започете пројекте и покрене нови развојни циклус у општини Нова Варош.

-Очекујемо убедљиву победу, већинско поверење бирача и апсолутну већину у будућем сазиву локалног парламента – каже за „Варошке новине“ др Бранко Поповић (СНС), председник Скупштине општине Нова Варош и потпредседник Општинског одбора СНС.

-Подршка грађана нам је потребна како бисмо наставили већ започете развојне пројекте, међу којима су најзначајнији решавање проблема водоснабдевања у селима божетићког и акмачићког краја, као и у другим сеоским месним заједницама и у самом граду, унапређење путне инфраструктуре, туризма, пољопривреде, привреде, енергетског сектора и свих других области живота и рада у локалној заједници, а са дугорочним циљем побољшања квалитета живота и грађана и грађанки нововарошког краја- каже др Поповић.

Према његовим речима, у наредном периоду очекује се реализација и бројних других капиталних развојних пројеката, међу којима је кључна изградња Реверзибилне хидроелектране „Бистрица“ која је од  националног значаја.

-Позивамо све грађане наше општине да у недељу 2. јуна изађу на биралишта и испуне своју грађанску дужност, јер од тога зависити какву ће будућност имати Нова Варош- кажу у Општинском одбору СНС.

Листу „Александар Вучић – Нова Варош сутра“ коју је за непуна два сата својим потписом подржало 225 Нововарошана, што је више од потребног законског минимума, верификовала је у суботу вече  Општинска изборна комисија.

Кандидати за одборнике са листе политичких странака „Александар Вучић – Нова Варош сутра“ су :

1.Александар Шалипур (СНС), дипломирани инжењер шумарства
2.Владимир Пурић (СНС), приватни предузетник
3.Радосав Васиљевић (СНС), приватни предузетник
4.Ивана Пурић (СНС), дипломирани економиста
5.Ивана Пуцаревић (СНС), дипломирани шумарски инжењер
6.Бранко Поповић (СНС), др.специјалиста пнеумофтизиолог
7.Љубомир Пејовић (СПС), мастер грађевински инжењер
8.Бранко Бјелић (СНС), доктор ветеринарске медицине
9.Ана Мандић Зорић (СНС), дипломирани правник
10.Гордана Недовић (СПС), трговац
11.Предраг Шапоњић (СНС), дипломирани машински инжењер
12.Љубодраг Ковачевић (ЗС), геодетски техничар
13.Радомир Матовић (СНС), приватни предузетник
14.Радомирка Поповић (СПС), туристички техничар
15.Јелена Јовановић (СНС), струковни економиста
16.Радојко Стојковић (СНС), приватни предузетник
17.Зоран Суботић (СНС), пензионер
18.Милорад Марјановић (СНС), приватни предузетник
19.Миленка Дилпарић (СНС), учитељица
20.Биљана Симеуновић (СНС), економиста
21.Марко Јашаревић (СНС), доктор медицине
22.Срђан Љујић (СНС), дипломирани економиста
23.Един Авдић (СНС), приватни предузетник
24.Славица Бјелић (СНС), наставник струковних предмета
25.Катарина Млађеновић (СПС), електротехничар рачунара
26.Данко Пушичић (СНС), магистар менаџмента
27.Милева Ракоњац (ПУПС), правник

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.