Лепа вест за љубитеље клупске свирке : Фирма 3. маја у Чаршији

Фирма, музички дуо основан 2017.

Фирма, музички дуо основан 2017.

Још једна лепа вест за љубитеље рокенрола и добре клупске свирке. За предстојеће празнике чак два концерта, што у Новој Вароши одавно није виђено. У четвртак 2. маја локални рок бенд Последњи мохиканци свира у „Паб XO“, о чему смо писали, а дан касније београдска Фирма у кафе бару „Чаршија“ у Улици Светог Саве, недлеко од центра града. Концерт је у петак 3. маја од 21 сат, а у „Чаршији“ најављују живе свирке и током лета.

Музички дуо Фирма, свирао је претходних година у више наврата у нововарошким локалима, али добре свирке никада није много. Чине га Филиман Мандић, гитариста и музички продуцент пореклом из Нове Вароши, и бас гитариста Раде Марић, који је свирао са Дивљим анђелима и Дивљим кестеном. Као и Марић и Филиман Мандић има богату музичку каријеру. Иза себе има преко 3.000 наступа и више од 20 снимљених албума за разне извођаче. Дипломирао је дизајн звука и музичку продукцију на Академији уметности у Београду, а победник је Guitar Festivala у Омишу 2013, као и Guitar Art Festivala 2011. у Београду.

Иначе, Фирма није жанрсовски стриктно опредељен састав, већ се на њиховим наступима може може чути разноврстан репертоар, од рокенрола и евергрина, преко попа, кантрија до блуза и соула.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.