Рок вече: Последњи мохиканци 2. маја у Пабу

Свирка у Пуб XО- фебруарски концерт

Свирка у Пуб XО- фебруарски концерт

Последњи мохиканци заказали су нову свирку, на радост поклоника рокенрола. У четвртак 2. маја у Пуб XО у центру града, па ко воли, врата су му широм отворена.

Бенд је почео с радом пре годину дана и ово им је тек трећи јавни наступ. На последњем, током сретењских празника, у Пабу није игла имала где да падне, а у публици разних генерација, од средњошколаца и студената до оних који одавно газе шесту деценију и сећају се неких срећнијих времена, када је локална рокенрол сцена била жива а овакве свирке честе. У ритму музике цупкали су и поклоници рока из околних места који су ту вече дошли код комшија у Нову Варош само због овог концерта. Кажу, слично ће бити и 2. маја увече.

Пре Последњих мохиканаца Нова Варош годинама није имала ни један рок бенд. А у Мохиканцима, као и у њиховој публици, више генерација, спортским речником речено, од старијих омладинаца до ветерана. Најмлађи 28 а најстарији 53 године живота. Свирају у саставу: Саша Бјелић – вокал; Бобан Васиљевић - бас гитара, вокал; Ђорђе Василић - гитара, вокал; Срђан Ристић – вокал, и најмлађи Рале Тијосављевић – бубњеви. „Праше“ домаћи и страни рокенерол и блуз,углавном ЕКВ, Партибрејкерс, Плејбој, Електрични оргазам, Деца лоших музичара, Red Hot Chili Peppers,Oasis ...

- На репертоару већ имамо близу 100 увежбаних песама, иако су пробе нејчешће само једном недељно, због приватних и пословних обавеза чланова бенда. Немамо још увек ауторских песама, али биће и тога - кажу у бенду.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.