Шаранџије на меморијалу у Шиповику

Такмиче се риболовци из целе Србије: Учесници и гости

Такмиче се риболовци из целе Србије: Учесници и гости "Шаранијаде"

Мајстори шаранског риболова окупили су се на Увачком језеру где је јуче касно по подне почео Меморијални куп „Раде Поповић-Пекар“ који се на Увачком језеру организује девету годину за редом. Такмичење у заливу Шиповик трајаће до недеље 11. јуна када ће бити проглашени победници.

Учествује петнаестак екипа из целе Србије, а шаранџије ће током такмичења боравити под шаторима. Меморијални карп куп организује Удружење „Златарски шаран“ из Нове Вароши, уз подршку локалне самоуправе, туристичке организације и бројних спонзора.

Манифестацију је отворила Роса Јаковљевић, директорка Туристичко-спортског центра „Златар“.

-Језера у кањону Увца су рај за риболовце, а „Шаранијада“ је добра прилика за промоцију туристичких потенцијала нововарошког краја. Већ идуће године ову манифестацију подићи ће мо на знатно виши ново, а имаће и низ другух садржаја- рекла је Роса Јаковљевић.

Лане је на меморијалу у Шиповику шаране пецало 18 екипа. Упецано је рекордних 36 комада, укупне тежине 156,6 килограма.

-И ове године су за најуспешније спремљене вредне награде и пехари. Током меморијала риболовци ће се такмичити и у прецизном забацивању удице и у дужини забачаја –каже Срђан Вјетровић, председник Удружења „Златарски шаран“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.