До 27. априла бесплатан упис у Градску блиблиотеку

На полицама више од 50.000 књига- Библиотека

На полицама више од 50.000 књига- Библиотека "Јован Томић"

Данас је Светски дан књиге и ауторских права. Поводом тога Библиотека „Јован Томић“ од 23. до 27. априла врши бесплатан упис свих заинтересованих грађана.

Градска библиотека у Новој Вароши има око 700 чланова, а на полицама више од 50.000 књига. Из године у годину све је више и читаоца и књига на шта су у Библиотеци посебно поносни имајући у виду прилично неповољнију старосну и образовну структуру становништва, као и све драстичније смањење ученичке популације.

- У 2024. закорачило је 675 Нововарошана са чланском картом Библиотеке, док их је пре две године било 530.Током прошле године прочитано је и значајно више књига, укупно 8.630. Најревноснији читаоци су, као и раније, били основци, следе запослени из друштвених делатности, средњошколци, незапослени и пензионери, док су на зачељу пољопривредници и радници из непосредне производње –каже за „Варошке новине“ директорка Библиотеке „Јован Томић“ Милана Јелић.

Иначе,редовна цена уписа је готово симболична. Годишња чланарина за ученике и студенте тако износи 400 , за пензионере 500, а за запослене 700 динара, а библиотека нуди и могућност колективног уписа на попуст.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.