У недељу у Дому здравља нова акција превентивних прегледа

Дома здравља Нова Варош

Дома здравља Нова Варош

У недељу 21. априла нова акција превентивних прегледа у Дому здравља у Новој Вароши , у времену од 8 до 16 часова. Као и током ранијих акција, за преглед и лабораторију није потребан упут, претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

Грађани ће овај пут моћи да ураде прегледе за факторе ризика за развој кардиореналног синдрома, односно мерење крвног притиска, мерење пулса, ЕКГ, БМИ, гликемија, уреа, креатинин, јачина гломерулске филтрације (ЕГФР-израчунавање).

Превентивни прегледи биће организовани у исто време у око 170 здравствених установа широм Србије. Како кажу у Дому здравља у Новој Вароши, министарство здравља овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини пруиступачнијим грађанима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.