КУД Дома културе концертима ће прославити две деценије рада

Велики јубилеј - КУД Дома културе

Велики јубилеј - КУД Дома културе

Концертима који су у петак и суботу у Новој Вароши, 19. и 20. априла, Културно-уметничко друштво Дома културе „Јован Томић“ обележиће 20 година постојања и успешног рада. Оба концерта почињу у 20 сати.

На концертима поводом јубилеја, наступиће око 120 чланова КУД-а, распоређених у три групе- школу фолклора, дечији и први ансамбл, као женска певачка – етно група. Чланови првог ансамбла премијерно ће извести кореографију „Игре из околине Рашке“, док ће десетак полазника прве и друге генерације од оснивања ансамбла 2004. године заиграти на сцени спректакуларну „Врањанску свиту“.

-КУД је најактивнија и најбројнија секција Дома културе. Кроз Друштво је за протекле две деценије прошло више од 2.000 чланова. На све њих смо поносни јер су оставили снажан печат у историји друштва, које је пре две деценије наставило да проноси славу некадашњег чувеног КУД 'Инекс напретка'- кажу за „Варошке новине“ уметнички руководилац ансамбла Миливоје Мишо Стојић и директорка Дома културе „Јован Томић“ Михрија Хаџић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.