У нововарошком крају јутрос пада снег

Нова Варош, 17. април 2024, око 8 часова изутра

Нова Варош, 17. април 2024, око 8 часова изутра

Киша која је синоћ почела да пада јутрос је прешла у снег, који и даље пада. Спустила се и температура, хладно је, али је и даље у плусу. У Новој Вароши је нападало око пар центиметара снега, а на околним планинама има га и више. Влажног снега има и на коловозу па надлежни саветују на опрез приликом вожње.

Снег који ју почео јутрос око 7 часова, влажан је, тежак и лепи се за гране. Воћари страхују за своје засаде, нарочито у селима на вишим надморским висинама где је воће још увек у цвету.

У нововарошком крају снег у ово доба године није никакво изненађење, а хронике бележе да није падао једино у јулу и августу. Пре десет година, 15. маја 2014, пало је 25 центиметара снега, а почетком априла предходне скоро пола метра због чега су планинска села данима била у блокади. Снег слабијег интензитета падао је у априлу и мају и протеклих година.

Од јутрос опет раде лопате

Обелело

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.