У току упис у предшколско, на списку 91 девојчица и дечак

По истој процедури као и лане -Предшколска установа

По истој процедури као и лане -Предшколска установа "Паша и Наташа"

У Предшколској установи „Паша и Наташа“ у Новој Вароши 1. априла почео је упис деце у припремни предшколски програм и трајаће до 1. маја. Предшколско је обавезно за све малишане, а програм званично стартује првог дана септембра. Похађаће га деца рођена током 2018. и у прва два месеца 2019. године.

Према подацима Општинске управе, на територији нововарошке општине има укупно 91 девојчица и дечак који су стасали за полазак у предшколско.

-Од тог броја њих 63 су из града, а 28 из села. Занимљиво је да од тридесетак нововарошких села у 17 нема деце предшколског узраста, а да их је највише, по четворо, у Рутошима и Вранешима –каже за "Варошке новине" Данијела Топаловић из општинске службе за бригу о породици и деци.

Она напомиње да су ово, ипак, само интерни подаци овог општинског одељења, а који могу да варирају у односу на реално стање „на терену“.

-То значи да се са сигурношћу не може тврдити да ће тај број деце бити и уписан у Предшколску установу 'Паша и Наташа' због учесталих миграција, а селе читаве породице. Лане је, рецимо, број рођених малишана овог узраста био 103, а уписано је 90. У 2022. прогноза је била да ће бити 106 предшколаца, али се на крају уписало њих 94 – појашњава Топаловић.

Према речима директорке Предшколске установе „Паша и Наташа“ Дане Гудурић, упис предшколаца се обавља по истој процедури као и лане – захтеви се подносе искључиво електронским путем преко еУправе. Све додатне информације заинтересовани могу добити позивом на број 033/61-647 или преко имејл адресе vrticpasainatasa@gmail.com.
-------------
МЛАЂИ УЗРАСТИ

-Од 1.маја почиње упис у Вртић и малишана свих осталих узраста. Потом следи формирање група према старосној структури деце, а првог дана септембра стартује нова радна година- каже директорка Дана Гудурић.

Лане се у ову установу, иначе, уписало 320 полазника, чиме су капацитети били максимално попуњени. Слична очекивања су и за ову годину.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.