Дуњи друго, а Милени треће место на Окружној смотри рецитатора

Награђени у све три категорије

Награђени у све три категорије

Дуња Ковачевић ученица Средње школе у Новој Вароши освојила је друго, а Милена Тртовић ученица осмог разреда ОШ “Кнезови Рашковићи“ из Божетића треће место на јуче одржаној 44. Окружној смотри рецитатора у Косјерићу. На традиционалном такмичењу под називом „Песниче народа мог“, ове године се у три категорије надметало  60 рецитатора из Златиборског округа, међу којима и шесторо Нововарошана.

Дуња Ковачевић је ученица другог разреда Средње школе, а стручни жири и косјерићку публику одушевила је говорењем стихова песме „Презиме“ ауторке Милене Марковић. За освојено „сребро“ заслужна је и њена професорка књижевности Николина Крџавац, која ју је припремала најпре за општинску, а потом и регионалну смотру.

Упечатљив наступ имала је и Милена Тртовић, ученица завршног разреда ОШ “Кнезови Рашковићи“ из Божетића, која је освојила треће место у категорији такмичара средњег узраста. Она је говорила стихове песме завичајног писца и песника Боривоја Јелића „Човек и песма“. Талентовану Божетићанку је за такмичење припремала предметна професорка Бојана Меловић.

-Ово је изузетан успех младих рецитатора из златарског краја. Пре више деценија Нововарошани су освајали и прва места на овом, чак и државном такмичењу, али се никада није десило да се у Косјерићу на победничком постољу нађе двоје наших рецитатора – каже за „Варошке новине“ Милана Јелић, директорка градске Библиотеке „Јован Томић“, која је од пре шест година организатор смотре општинског карактера.

Она додаје да се Дуња и Милена, ипак, неће појавити на републичком такмичењу у Ваљеву, јер по пропозицијама, на манифестацији наступају само првопласирани са такмичења у свим окрузима на територији Србије.

Поносни смо на њих - Милена и Дуња

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.