Николи награда за "Мирослављево Јеванђеље"

Награђени: Никола Гујаничић и наставница Милка Лојаничић

Награђени: Никола Гујаничић и наставница Милка Лојаничић

Никола Гујаничић, ученик осмог разреда ОШ”Живко Љујић”, лауреат је овогодишњег ликовног конкурса “Светосавље и наше доба”, који традиционално расписује Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Прво место даровити дечак освојио је за обраду теме “Мирослављево Јеванђеље” , а у конкуренцији 2.194 рада пристигла из 185 школа и образовних установа са подручја Србије и Републике Српске. За колекцију радова са истоименом тематиком и успешан педагошки рад награђена је и Милка Лојаничић, наставник ликовног у јединој градској Основној школи.

Нововарошанима су пригодна признања и награде уручени средином маја у новосадској школи “Милева Марић Анштајн”, у чијем је холу било изложено око 200 најбољих радова конкурса по избору стручног жирија. За разлику од Николе, коме је ово прва награда у области ликовног стваралаштва (успешнији је досада био на пољу књижевности и страних језика) наставници Лојаничић је ово треће признање међународног односно савезног карактера. Она , иначе, већ дужи период успешно води ликовну школску секцију, чији су се чланови у протеклих шест година окитили значајним наградама на бројним ликовним смотрама.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.