Еколози очистили сметилиште у Радоињи

Чистило се на неприступачном терену

Чистило се на неприступачном терену

Еколози су јуче, на 11. април Дан заштите природе Србије очистили још једну дивљу депонију у нади да неодговорни мештани неће на истом месту формирати нову. Акцију је организовао „Резерват Увац“, у сарадњи са Општином Нова Варош, „Србијашумама“ и Удружењем „Студенац“.

Чистило се у Радоињи, недалеко од центра села, на делу изнад засеока Мутавџићи према кањону и Радоињском језеру. Због неприступачног терена, отпад прикупљена са више сметилишта претоварана је више пута да би на крају била транспортована камионом на градску депонију у Друглићима.

На чишћење чекају и бројна друга сметилишта широм нововарошког краја. Од акција које еколози организују у сарадњи са локалном самоуправом и комуналцима, мало је користи јер неодговорни појединци брзо формирају нове, мада је како у граду тако и у селима постављен велики број контејнера који се редовно празне.

(Фотографије: "Резерват Увац")

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.