На републичком такмичењу из руског чак шест ученица Средње школе

Најбољи русисти са предметном професорком

Најбољи русисти са предметном професорком

Чак шест ученица Средње школе у Новој Вароши такмичиће се на републичкој смотри знања из руског језика која ће бити одржана сутра, у суботу 13. априла, на Филолошком факултету у Београду. Вредне и талентоване девојке кажу да су спремне и за ово такмичење и да ће пружити свој максимум да докажу зашто су најбоље на подручју десет општина Златиборског округа.

Не памти се да су ђаци Средње школе у Новој Вароши остварили тако убедљиву доминацију на смотри знања из руског језика као ове године. На Окружном такмичењу из овог предмета, недавно одржаном у Ужицу, за шест ученица ове школе победничко постоље било је претесно.Тамара Шапоњић и Ена Хаџибеговић „поделиле“ су прво, Николина Матовић и Софија Вуковић друго, а Аријана Вејсиловић и Кристина Лазовић треће место.

„Ветар у леђа“ им је њихова професорка руског језика Марина Шапоњић, која им је као менторка најбоља подршка још од петог разреда основне школе од када изучавају овај страни језик.

-Ово је фантастичан резултат и најбољи до сада. Кључ успеха код ових ученица , поред тога што су вредне, упорне и талентоване, јесте њихова невероватна мотивација, као и посвећеност и континуирани рад –каже за „Варошке новине“ професорка Марина Шапоњић.

Она каже да не сумња у одличан резултат и на републичком такмичењу.

-Реч је иначе о искусним такмичаркама. Тамара је већ освајала трећа места на Републичком такмичењу, као и НИС Олимпијади из руског језика. Николина и Софија такође су наступале на савезној смотри, а Кристина постизала завидне резултате на смотрама знања међународног карактера- наглашава Шапоњић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.