Белоречани комшијама зидају нову кућу уместо изгореле у пожару

Моба у Костићима у Горњој Белој Реци

Моба у Костићима у Горњој Белој Реци

У пожару који је у Горњој Белој Реци букнуо у суботу 23. марта породица Илије Костића са четири члана, остала је без крова над главом, али су им у помоћ притекле комшије које им на мобу зидају нову кућу недалеко од згаришта.

Нова кућа је протеклог викенда стављена под прву, међуспратну плочу, а ових дана биће настављени радови. Помажу локална самоуправа и поједини приватни предузетници, а мештани моле и друге који су у могућности да помогну.

-Ради се о честитој и поштеној породици и треба им помоћи, као и увек у оваквим приликама. Илија и његови баве се пољопривредом и нису у могућности да сами подигну нови кров над главом, па је свака помоћ у радовима добродошла- каже за „Варошке новине“ мештанин Десимир Спасојевић.

Узрок пожара је вероватно неисправан оџак. Букнуло је у зору, ватра се се брзо проширила, па укућани нису успели да из куће у пламену изнесу ни кашику. Склонили су се код комшија и рођака док не добију нови дом. На срећу, ватра није захватила шталу у којој су им краве, овце и свиње, а од објеката имају још једино трошну колибу у којој је некада био млекар.

-И поред несреће која их је снашла, свакога дана нас дочекају и угосте с осмехом и пуна срца. За пуном трпезом увек буде места и за путника намерника- кажу мештани, учесници мобе.


(Фотографије: Д. Спасојевић)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.