У Дому здравља превентивна провера шећера и масноће у крви

Прегледи без заказивања и упута- Дом здравља

Прегледи без заказивања и упута- Дом здравља

Предстојећег викенда у Дому здравља у Новој Вароши се наставља серија превентивних прегледа. У недељу 7. априла грађани ће моћи да у периоду од 8 до 15 сати измере крвни притисак и провере вредности глукозе, триглицерида и холестерола у крви.

Као и током претходних акција, за преглед и лабораторију није потребан упут, претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

-Грађани ће се овог пута, као и пре два викенда, јављати лекару у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва (Општа пракса), који ће им измерити крвни притисак и упутити на циљане лабораторијске анализе – појашњавају за "Варошке новине" у Дому здравља.

Здравствени радници апелују на грађане и грађанке да се одазову позиву јер је, како истичу, превенција и рана дијагностика кључна у лечењу свих болести.

-Болести срца и крвних судова водећи су узрок оболевања и умирања у Србији и на територији Златиборског округа. У већини случајева кардиолошки поремећаји изазвани су факторима који се могу контролисати и лечити, пре свих висок крви притисак, гојазност, пушење, недовољна физичка активности – каже др Бранко Поповић, директор Дома здравља у Новој Вароши.

Ова, као и све претходне акције реализоваће се у 170 здравствених установа широм Србије.

-Министарство здравља овим жели да укаже на значај превенције и да омогући приступ превентивној здравственој заштити што већем броју становника – наводи се у саопштењу из овог ресора.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.