На градским улицама нових 19 "лежећих полицајаца"

"Успоривачи брзине" у свим деловима града- Зебиновац

Савет за безбедност саобраћаја општине Нова Варош, на захтев грађана, поставио је на градске улице 19 „лежећих полицајаца“. Највише у близини школа, спортских и дечијих терена и у центру града, како би успорили брзину возилима и спречили најгоре.

-Имали смо доста захтева из различитих делова града да се поставе 'лежећи полицајци' у циљу повећане безбедности свих учесника у саобраћају , посебно деце. Зато смо акцију и спровели у рекордном року, у складу са законом Националном стратегијом о безбедности саобраћаја и локалним акционим плановима у овој области – каже за „Варошке новине“ општински саобраћајни инспектор Александар Маринковић, члан локалног Савета за безбедност саобраћаја.

Приоритет су биле локације у близини образовних установа и спортских терена у градској зони и приградским насељима, као и две најпрометније улице – Карађорђева и Светог Саве. Набавка и уградња „лежећих полицијаца“ била је поверена специјализованој фирми из Темерина. Вредност пројекта је око 1,1 милион динара, а средства су обезбеђена из наменског фонда од наплате саобраћајних прекршаја начињених на територији општине Нова Варош.

-На локацијама где је пуно деце додатни 'лежећи полицајци' су били преко потребни, док је њихово постављање у главним градским улицама мало растеретило саобраћај, јер их нестпљиви возачи заобилазе у 'широком луку' и радије саобраћају магистралом – каже још Маринковић.

У Општини кажу да ће и убудуће имати „слуха“ за захтеве и потребе грађана, те ће гумирани успоривачи брзине бити монтирани и у другим деловима града, на местима где то услови саобраћаја дозвољавају.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.