Превентивни здравствени прегледи за старије од 40 година

Из лабораторије Дома здравља

Из лабораторије Дома здравља

У Новој Вароши ће и  у недељу 24. марта бити организована акција превентивних прегледа. Жене старије од 40 година имаће прилику да одраде ултразвучни преглед дојки у Дому здравља, док је за мушкарце изнад 49 година старости организовано лабораторијско тестирање на рак простате.

Као и током ранијих акција, за преглед и лабораторију није потребан упут, претходно заказивање, а ни здравствена књижица.

–Грађани и грађанке код којих постоји сумња на болест биће одмах упућени на додатну дијагностику - истиче др Бранко Поповић, директор Дома здравља, уз апел суграђанима да се и овог пута што масовније одазову позиву да провере здравствено стање у овим сегментима медицине.

-Превенција и рана дијагностика су од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести, те и канцера, који је, уз кардиваскуларна обољења један од водећих узрока смртности на подручју Златиборског округа и шире – подсећа др Поповић.

И ову акцију у 170 здравствених установа широм Србије организује Министарство здравља, које овим жели да укаже на значај превенције и  омогући приступ превентивној здравственој заштити што већем броју становника.

 

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.