Нова Варош домаћин Kока- Кола купа у малом фудбалу за младе

Спортске игре младих

Спортске игре младих

Плазма Спортске игре младих организују у недељу 24. марта у Новој Вароши Квалификациони турнир у малом фудбалу Кока -Кола куп у конкуренцији девојчица и дечака, 2008. годиште и млађи. Турнир почиње у 10 сати. Игра се на Спортским теренима у Насељу, а  случају временских непогода у Спортској хали. Првопласиране екипе по категоријама играће на регионалном финалу Плазма Спортских игара младих у Краљеву.

Деца из Нове Вароши већ шесту година учествују у Спортским играма младих, а ово је трећи пут да су домаћини Кока- Кола купа, најмасовнијег аматерског турниру у фудбалу за младе. 

Плазма Спортске игре младих су иначе, најмасовније аматерско такмичење младих у Европи, а поред Србије, организују се и у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији . Кроз 27 година деловања обогатиле су животе многих генерација, а од оснивања 1996. године на Играма је учествовало више од 2,7 милиона деце и младих. Иако се ради о аматерским такмичењима за децу и младе (од 6 до 18 година старости ), организоване су на професионалном нивоу у 10 спортских дисциплина - фудбалу, кошарци, одбојци, одбојци на песку, тенису, рукомету, шаху и стоном тенису, као и у кросу и трци на 60 метара. Деца из Нове Вароши остварују запажене резултате на свим нивоима Спортских игара младих, а девојчице из Одбојкашког клуба Златар редовне су учеснице међународне завршнице у Сплиту.

У фокусу Спортских игара младих је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно.

Свесни свог утицаја на животе деце и младих, СИМ кроз програмске активности, промовише толеранцију, заједништво, деци Србије, једанаесту годину за редом, приближава вредности Спортских игара младих, дружења као и других добробити које се стичу бављењем спортом.

Рад и резултате Спортских игара младих подржавају и бројне светске институције, међу којима су МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.