Конкурс за набавку пластеника повртарима из нововарошког краја

Конкурс у сарадњи Фондације Дивац и Општине Нова Варош

Конкурс у сарадњи Фондације Дивац и Општине Нова Варош

Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са Општином Нова Варош расписала је конкурс за доделу бесповртаних средстава за развој пластеничке производње, за шта је обезбеђено три милиона динара.

Могу да конкуришу само носиоци регистрованог пољопривредног газдинства који имају адресу становања на селу, а желе да отпочну или прошире посао везан за пластеничку производњу. Предност ће имати вишечлане породице и млади пољопривредници. Помоћ међутим није у новцу, већ ће Фондација и Општина за оне који прођу на конкурсу набавити типски пластеник за биљну производњу, димензија 6 х 3 х 21 метар. Учешће пољопривредника је до највише 30 посто укупне вредности донираног пластеника.

Конкурс је отворен до 5. априла, а заинтересовани пољопривредници могу преузети пријаву у Одељењу за привреду и локални економски развој општинске управе Нова Варош, као и на сајтовима www.divac.com и www.novavaros.rs.

Према најавама ускоро ће бити расписан и конкурс за помоћ матурантима Средње пољопривредне школе у Пожеги, пореклом из нововарошког краја. Онима који планирају да након завршене школе остану да живе на селу и баве се пољопривредом, Фондација Дивац и Општина Нова Варош помоћи ће у набавци опреме и механизације.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.