Емир Кустурица гост Библиотеке у Новој Вароши

У четвртак 14. марта, у 19 сати - Библиотека

У четвртак 14. марта, у 19 сати - Библиотека "Јован Томић"

Прослављени филмски редитељ, глумац, писац, сценариста и музичар Емир Кустурица биће у четвртак 14. марта гост Библиотеке „Јован Томић“ у Новој Вароши. Представиће своју нову књигу „Кад мртве душе марширају“, коју је крајем прошле године објавила издавачка кућа „Катана мунди“. Промоција у организацији Задужбина „Петар Мандић“ из Београда, заказана је за 19 сати, а улаз је слободан.

Поред аутора, о књизи и темама обрађеним у њој испред издавача ће, како је најављено, говорити уредник и директор Бранимир Нешић, док ће се у име суорганизатора публици обратити председник Управног одбора Задужбина „Петар Мандић“ Никола Пурић.

Да ли смо као људи и цивилизација стигли до краја, да ли је просветитељство завршена ера, да ли смо урадили све како бисмо стигли до бесмисла и ништавила, шта је антихришћанска револуција, како се Новак Ђоковић провео у Аустралији, зашто рат баш у Украјини, само су нека од питања на која је Емир Кустурица покушао да одговори у свом још једном маестралном књижевном делу. Критичари ову књигу дефинишу као „културолошко-политички есеј“, док аутор тврди да је она једноставно његов сопствени поглед на савремени свет преточен у писану реч.

„Кад мртве душе марширају“ је, иначе, пета књига Емира Кустурице. Славни редитељ је пре ње објавио још и  роман „Смрт је непровјерена гласина“ (2010), збирку приповедака „Сто јада“ (2016), есеј „Шта ми ово треба“ (2018) и роман-есеј о аутријском Нобеловцу Петеру Хандкеу „Видиш ли да видим“ (2022).

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.