Комуналци ће ускоро добити и "смећарку" за велике контејнере

ЈКП

ЈКП "3. септембар" захваљујући донацијама зановило возни парк

Комунално предузеће „3.септембар“ ускоро ће добити још једно специјализовано возило за одвожење санитарног отпада, овога пута за контејнере веће кубикаже. Инвестиција је укупно вредна 19,5 милиона динара, а заједнички је финансирају Министарство за унапређење развоја недовољно развијених подручја у Републици Србији и Општина Нова Варош.

Пројекат набавке нове „смећарке“ који је кандидовала локална самоуправа добио је „зелено светло“ на конкурсу овог министарства без портфеља, у оквиру програма унапређења комуналне инфраструктуре. Кабинет који води Новица Тончев одобрио је средства у износу од седам милиона динара, док ће из општинске касе бити издвојено 12,5 милиона.

-Реч је о камиону са подизачем за велике контејнере капацитета до десетак кубика. Нова 'смећарка', трећа коју је у последње две године Комунално предузеће добило на поклон од Владе Србије и Општине, користиће се за уклањање санитарног отпада на сеоском подручју, али и у самом граду и приградским насељима, као и у туристичкој зони на Златару. Једина је која је недостајала у возном парку за ефикасан и квалитетан рад – каже за „Варошке новине“ Љубиша Недовић, директор ЈКП “3. септембар“.

Председник општине Радосав Васиљевић, који је недавно  у Београду са министром Новицом Тончевим потписао уговор о додели бесповратних средстава, у изјави за наш лист истиче да Нова Варош у последњих пар година има одличну сарадњу са овим кабинетом.

- Општина је путем јавних позива из овог ресора до сада 'повукла' средства у укупном износу од близу 30 милиона динара. И то за суфинансирање пет пројеката – набавку две 'смећарке', куповину савременог рендген апарата за Дом здравља и специјализованог возила за одржавање канализационе мреже, као и за унапређење рада локалног удружења произвођача јагодичастог воћа – наглашава Васиљевић.

Председник још додаје да реализација ових пројеката доприноси унапређењу квалитета здравствене заштите становништа, подстицаја воћарства, а посебно ефикаснијег обављања комуналне делатности у сегменту управљања отпадним водама и санитарног отпада чиме се у ширем контексту остварују бенефити на пољу заштите животне средине.

-Комунално предузеће је захваљујући оваквим донацијама за свега неколико година готово у потпуности зановило возни парк у коме су била углавном израубована возила стара и преко три, четири деценије. Очекујемо да ће нова 'смећарка' у Нову Варош бити допремљена до краја ове године- каже Васиљевић. 
------------------------
НЕРАЗВИЈЕНИМ ОПШТИНАМА

Кабинет министра без потфеља за развој недовољно развојених подручја у Србији је само за ову годину путем конкурса одобрило бесповратна средства у укупном износу од преко 200 милиона динара за реализацију бројних пројеката у 35 економски најугроженијих локалних самоуправа. Од тога је 28 милиона динара опредељено за четири општине из овог дела земље. Поред Нове Вароши по седам милиона динара добили су и Прибој, Пријепоље и Тутин.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.