Пред одборницима предлог за ребаланс општинског буџета

Скупштина општине Нова Варош

Скупштина општине Нова Варош

Буџет Општине Нова Варош биће увећан за 156,3 милиона и износиће укупно 995,4 милиона динара, а предлог првог ребаланса наћи ће се пред одборницима на седници Скупштине општине која је заказана за уторак 12. марта. На дневном реду су предлози још 20 других одлука и закључака, међу којима и измена и допуна Плана генералне регулације за седиште јединице локалне самоуправе, као и предлог Средњорочног плана општине за наредне две године.

Како је предвиђено, средства за спровођење пољопривредне политике опредељена одлуком о буџету за 2024. годину, ребалансом ће бити увећана за 600 хиљада динара колико је учешће Нове Вароши у пројекту Фондације Ана и Владе Дивац за набаку пољопривредних машина за шесторо ученика средње пољопривредне школе са територије ове општине. За изградњу центра туристичке зоне на Златару предвиђено је 14 милиона, а за изградњу и одржавање сеоских путева доданих 30 милиона динара. Ребалансом ће бити опредељена средства и за низ других пројеката, као што су изградња сале уз капелу на градском гробљу на Коцељу, реконструкција мини терена у балон хали на Златару, изградња трафостанце „Инова“, реконструкција и адаптација сеоских амбуланти...

Пред одборницима ће се наћи и предлози програма мера за спровођење пољопривредне политике, као и извештаји и програми рада Туристичке организације "Златар“ и Туристичке организације регије Западна Србија, предузећа „Енергија Златар НВ“ и „3. септембар“, Јавне установе „Спортски објекти“ и Библиотеке и Дома културе „Јован Томић“. На дневном реду је и предлог о именовању в.д. директора Установе „Спортски објекти“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.