Обелеле планине, на Муртеници 20 центиметара снега

Засеок Равни тор, петак 8. март (Фото: Д. Спасојевић)

Засеок Равни тор, петак 8. март (Фото: Д. Спасојевић)

Веровали или не, висови Муртенице јутрос су осванули под снегом, има га и на Јавору и Златару, а под белим покривачом је и центар Божетића. Лапавица је јуче током поподнева падала и у самој Новој Вароши али се снег у граду није „примио“.

У засеоку Равни тор у врлетима Муртенице дебљина снежног покривача је око 15 центиметара. Десимир Спасојевиће, који је једини стални становник засеока, каже да је ове зиме било свега неколико снежних дана што се не памти, а да је последњи пут снег падао око Јовањдана, средином јануара.

-На Бријачу, на врху Муртенице, мислим да га има и више од 20 центиметара. Овде код нас на Равном тору, на 1.300 метара надморске висине, снег је обелело још јуче ујутру, а падало је током целог дана. До засеока се може једино теренским возилима, али почело је да југови па се надам да ће брзо отопити. Не памти се да је некада била овако блага зима- каже За „Варошке новине“ Спасојевић.

Метеоролози најављују падавине и ниске температуре и током наредне седмице. Због неуобичајено топле зиме и сунчаног фебруара, у селима на нижим надморским висинама воће је почело да пупи, па мештани страхују од мраза који би могао да већ обере род.

Центар Божетића освануо у белом (Фото: Ф. Бјелић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.