Крај јуна рок за реализацију мера енергетске ефикасности

">

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: title

Filename: theme/post.php

Line Number: 11

Backtrace:

File: /home/varoske/public_html/application/views/themes/theme/post.php
Line: 11
Function: _error_handler

File: /home/varoske/public_html/application/views/themes/theme/template.php
Line: 7
Function: view

File: /home/varoske/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 45
Function: view

File: /home/varoske/public_html/index.php
Line: 315
Function: require_once

  • Link
  • Одлуком државе продужен рок за реализацију мера

    Одлуком државе продужен рок за реализацију мера

    Привредни субјекти који су склопили уговоре имају обавезу да најкасније до 1. маја започну, а да до краја јуна заврше радове на енергетској санацији кућа и станова из конкурса за прошлу годину. За реализацију мера енергетске ефикасности било је опредељено 10 милиона динара, од чега је половину средстава обезбедило Министарство рударства и енергетике, а другу половину Општина Нова Варош.

    Финансијску помоћ за замену столарије, уградњу термо-изолације, набавку котлова и соларних панела на конкурсу за 2023 . годину добили су власници 81 стана и породичних кућа у нововарошком крају, а уговоре им је недавно уручио председник општине Радосав Васиљевић.

    На конкурс који је јесенас расписала општина, пристигле су 94 пријаве. Помоћ у висини од 50 одсто од укупне вредности радова добила су најбоље рангирана домаћинстава која су испунила услове, а рок за реализацију пројекта је одлуком државе продужен до краја јуна ове године.

    -Грађани су највише интересовања испољили за замену столарије (прозора и врата) и таквих уговора је укупно 67. Одобрено је и седам захтева за замену котлова, шест за уградњу термо-изолације и један за соларне панеле –каже председник општине Радосав Васиљевић.

    Програм реализације мера енергетске санације породичних кућа и станова у Новој Вароши се спроводи трећу годину за редом.Субвенције у укупном износу од 18 милиона динара до сада је добило 155 домаћинстава.

    Са недавног потписивања уговора са грађанима

    Субвенције добили власници 81 стана и куће

    Подели ову вест: