Премијера представе "Протуве пију чај" у понедељак 4. марта

Премијера је у 20 сати. Преприза у среду 6. марта

Премијера је у 20 сати. Преприза у среду 6. марта

Представа „Протуве пију чај“ Аматерског позоришта Дома културе „Јован Томић“  премијерно ће бити изведена у понедељак 4. марта у Новој Вароши. Почиње у 20 сати, а карте по цени од 500 динара већ су у продаји. Реприза је у среду 6. марта.

Премијера је првобитно била заказана за 29. фебруар, али су је организатори из, како истичу техничких разлога, померили за неколико дана. Како кажу организатори , тренутно су у „пуном гасу“ глумачке сценске пробе, а приводе се крају и сви технички детаљи везани за сценографију , коју потписује академски сликар Станко Никачевић, као и костимографију, музику и светлосне ефекте у продукцији Дома културе.

Представу „Протуве пију чај“ по тексту Драгослава Михаиловића режира Драган Јаковљевић, а глумачку екипу чине: Милунка Чакаревић, Фехима Ибишбеговић, Јулијана Јанков, Владимир Дулановић, Салих Туркмановић, Небојша Радишић, Енес Хаџимуртезић, Раде Татовић, Рамиз Вејсиловић и Жарко Раденковић.

Сјајна глумачка екипа- са сценске пробе

Сви они покушаће да на сцени „оживе“ карактере и сутуације неколицине људи са друштвене маргине, а који у једној станичној биртији пребирају по својим тужним и промашеним животима. Њихове судбине и приче се преплићу и готово да сличе једне другима. Карактерише их неснађеност у прилагођавању новом друштвеном систему, као и осећај изгубљености, несигурности, чак отупелости. У размени својих искустава и неостварених жеља и амбиција, сами себе доводе у комичне, гротескне, носталгичне , тужне, на моменте и бруталне ситуације. Траже изгубљено, пропало, напуштено, сви они нешто или неког чекају, а да ли ће то нешто или неког и дочекати, домаће гледалиште мораће да сачека до премијере.

-Очекујемо успешну премијеру и надамо се одличној посети. Домаћа публика је увек благонаклона према нашим глумцима и добро познатом крагујевачком редитељу, који су се потрудили да ову у жанровском смислу траги комедију на крају изнесу на најбољи начин – каже за „Варошке новине“ Михрија Хаџић, директорка Дома културе "Јован Томић".

Она напомиње да се представа изводи у оквиру овогодишњег програма „Дана културе“. Реч је о манифестацији која у граду на падинама Златара, са мањим прекидима, траје већ више од чеврт века. Ове године завршиће се 8. марта и то монодрамом „Онај који каже не“ у извођењу и режији нашег земљака Николе Драгашевића који живи и ствара у Београду.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.