Слике Ерне Паљевац на изложби за помоћ деци Палестине

Из богатог уметничког опуса младе сликарке

Из богатог уметничког опуса младе сликарке

Ерна Паљевац, сликарка из Нове Вароши, учествоваће у среду 28. фебруара на колективној изложби у Новом Саду, а сав приход од продатих слика биће уплаћен за помоћ деци Палестине. Изложба је у Омладинском центру „Црна кућа“. Отварање смотре радова више талентованих, младих уметника и креатора из различитих делова земље, планирано је за 19 сати.

-Изложба, која овог пута на радост свих нас стваралаца има хуманитарни карактер, биће прилика да уз свој таленат прикажемо и солидарност, емпатију и спремност да помогнемо угроженој палестинској деци на подручју Газе. Позивам све хумане људе, нарочито наше земљаке, да посете овај догађај у војвођанској престоници и својим донацијама бар мало помогнемо несрећним малишанима – каже Ерна.

Она за „Варошке новине“ још каже да ће прукупљена новчана средства са изложбе бити уплаћена на рачун међународне организације „Palestine Childrens Relief Fund“, као и да се догађај организује у оквиру пројекта под називом „Уметници/це против апартхејда“.

Млада нововарошка сликарка ће се, иначе, овом приликом публици представити са пробраним делима из свог богатог уметничког опуса. Реч је углавном о женским портретима и надреалистичним композицијама урађеним у темпери, а које карактеришу снажан печат авангардности и оригиналан ликовни рукопис.

Уметница и њено дело: Ерна Паљевац

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.