До нововарошких села бесплатно возе три општинска минибуса

Велико интересовање мештана

Велико интересовање мештана

Недавно је коначно опет кренуо јавни превоз према Горњој и Доњој Белој Реци преко Јасенова, укинут својевремено због малог броја путника. Минибус за који је Општина Нова Варош добила средства на конкурсу Министарства за бригу о сели, вози понедељком и петком у 8 и 14.30 сати са градског трга, а превоз је бесплатан за све путнике.

Овом линијом су коначно покривена сви центри сеоских месних заједница који годинама нису имали аутобуску везу са градом. Од средине јануара прошле године, два општинска минибуса саобраћају два пута седмично до Божетића и Рутоша, а превоз је такође бесплатан.

Минибус на овим релацијама вози понедељком и петком, у јутарњим и поподневним часовима. Полазе у 6:15 са паркинга на градском тргу, преко пута управне зграде „Лимских ХЕ“, а у повратку у 7 часова са крајње станице. Поподне крећу у 14:30 из Нове Вароши. Један преко Бабића Брда, Дрмановића, Акмачића и Комарана саобраћа до Боровите главице у Божетићима, а други преко Кокиног Брода, Вранеша и Радоиње до Међе главе у Рутошима. У повратку из Божетића, минибус иде преко Акмачића, обалом Злошнице, испод Петловца.

-Интересовање мештана је велико, нарочито понедељком када је у Новој Вароши пазарни дан. Јавни превоз смо организовали како би олакшали муке мештанима ових села, који су често морали да плаћају такси  како би дошли до града, код лекара, да плате рачуне или обаве друге послове - каже за "Варошке новине" председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Села уз магистралу „покривена“ су међуградским аутобусима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.