На Сретење промоција књиге "Дигитални Рубикон" др Оливера Субот

Промоција

Промоција

На Сретење, 15. фебруара, у Библиотеци „Јован Томић“ биће представљена књига „Дигитални Рубикон“ др Оливера Суботића, прва књига о вештачкој интелигенцији написана од стране једног свештеног лица.

Промоција почиње у 18 сати, а организатор је Задужбина "Петар Мандић" из Београда. Поред аутора, на промоцији ће говорити и рецезент књиге, проф. др Бранислав Кисачанин, водећи промотер AI технологија Института за вештачку интелигенцију Србије и један од највећих српских стручњака из ове области.

–Књига "Дигитални Рубикон" обрађује техничке, правне, етичке, социолошке и богословске аспекте ове теме, речником који је приступачан ширем кругу читалаца, али на начин који потпуно уважава научне чињенице. У току је, иначе, превођење књиге „Дигитални Рубикон“ на енглески језик – каже аутор књиге, презвитер др Оливер Суботић.

Комплетан ауторски хонорар од првог издања књиге "Дигитални Рубикон" аутор је проследио у Задужбину „Петар Мандић“ за потребе студентских стипендија. Књигу ће заинтересовани грађани моћи да купе после промоције у Библиотеци.

На трибини ће успутно бити и представљено треће проширено издање књиге "Дигитални изазов" истог аутора, која има додатно поглавље у којој је објашњена такозвана методологија троструког кључа. Реч је о методи коју аутор користи када разматра технолошке феномене.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.