Пуним темпом радови на новом водоводу у Чајетини

Вода са Сушичког врела- милан Стаматовић

Вода са Сушичког врела- милан Стаматовић

Радови на цевоводу Сушичка врела на Златибору, у укупној дужини од 14 километара, стигли су до осмог километра, а тренутно се изводе на најтежем делу трасе.

-Надам се да ћемо врло брзо доћи до Шљивовице, до одвајања магистралног пута ка Златибору. Машине и запослени ЈКП Водовод ни сада у фебруару не прекидају са радовима, користећи повољне временске услове- рекао је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић након обиласка радова на новом систему водоснабдевања читаве општине.

У локалној самоуправи се надају да ће до краја ове године  завршити све неопходне пратеће објекте на траси цевовода.

-На Жигалском вису се гради фабрика за прераду воде, ради се један резервоар за читав овај крај, а настављамо са градњом другог резервоара у Луковићима изнад Шљивовице, изнад железничке станице. Тај централни и уједно највећи резервоар величине 2.000 кубика налази се на Златибору на потезу Карауле и са његовом изградњом ћемо у потпуности решити водоснабдевање целе територије општине Чајетина. То је онај алтернативни цевовод о коме причамо да ћемо довести здраву изворску воду до Златибора и да тиме можемо да Рибничко језеро ставимо у комерцијалне сврхе- рекао  је Стаматовић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.