И нови сазив Скупштине Србије без посланика из Нове Вароши

Народна скупштина Републике Србије

Народна скупштина Републике Србије

Данас је конститутивна седнице новог сазива Народне скупштине Србије. Међу 250 посланика нема међутим ни једног из Нове Вароши мада је на децембарским изборима било десет кандидата који живе или су пореклом из овог краја.

Према подацима Републичке изборне комисије, из Златиборског округа у новом сазиву је десет посланика. Највише их је из Прибоја,четворо, док ће Пожега и Бајина Башта имати по два,а Ужице и Чајетина по једног посланика.

Са листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ коју предводи СНС у клупама Народне Скупштине седеће четворо народних посланика из Златиборског округа : Милица Николић, првница из Пожеге и др Лидија Шарац, неуропсихијатар из Бајине Баште, обе из СНС, као и двоје чланова Здраве Србије, хирург Радомир Бојовић из Ужица и архитекта Ивана Стаматовић из Чајетине.

Са листе „Србија против насиља“ је такође четворо народних посланика из овог дела Србије. Из Прибоја су инжењер грађевинарства Милош Парандиловић и програмер Настасија Баковић (Ново лице Србије), адвокат Урош Ђокић из Бајине Баште (Народни покрет Србије) и правник Богдан Радовановић из Пожеге (Зелено леви фронт). Са листе СПС-а „Ивица Дачић-премијер Србије“ је Дијана Радовановић, дипломирани политиколог из Прибоја, а са листе „Ми, глас из народа“ њен суграђанин, економиста Драган Станојевић.

На ванредним парламентарним изборима одржаним 17. децембра прошле године листа "Александар Вучић – Србија не сме да стане" освојила је 129 мандата, другопласирана је опозициона листа "Србија против насиља" са 65 мандата. Листа "Ивица Дачић - премијер Србије" коју је предводила Социјалистичка партија Србије имаће 18 посланика, коалиција "Нада за Србију" 13 као и листа "Ми, глас из народа" коју предводи др Бранимир Несторовић. Своје представнике у републичком парламенти имаће и пет мањинских листа. Савезу војвођанских Мађара припало је шест мандата,а коалицији бошњачке Странка правде и помирења и Демократског савеза Хрвата у Војводини два мандата. Два посланика имаће и СДА Санџака, а по једног "Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери" и листа Руске странке.
-----------------------------
НАЈВИШЕ БЕОГРАЂАНА

Четрнаести сазив Скупштине Србије чиниће народни посланици из 64 града и општине, док своје представнике у парламенту неће имати становници 85 општина из централне Србије и Војводине. Највећи број будућих народних посланика је из Београда – 107 (односно 43 одсто), следи Нови Сад са 18, из Ниша је десеторо, а из Крагујевца осморо. У парламенту биће 159 мушкараца и 91 жена.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.