"Извор доброчинства" обезбедио стипендију за петоро студената

Улагање у будућност - чланови Удружења са стипендисима

Улагање у будућност - чланови Удружења са стипендисима

Бошњачко удружење „Извор доброчинства“ потписало је уговор о стипендирању са петоро студенткиња и студената Бошњака слабијег материјалног стања из Нове Вароши који су изабрани путем јавног конкурса. Стипендија у месечном износу од 50 евра за текућу академску годину,  од октобра прошле до јула ове године, њима ће бити исплаћена у једнократном износу од 500 евра.

Представници „Доброчинства“ недавно су на пригодној свечаности уговоре о стипендији уручили Абдулаху Крџевићу (студенту Медицинског факултета у Београду), Адису Хаџибрахимовићу (Математички факултет Београд), Самри Паљевац (Саобраћајни факултет Београд), Елми Дрнди (Београдска висока здравствена школа) и Ајли Хаџибрахимовић (Факултет политичких наука Београд).

Стипендисти су изразили захвалност и задовољство што је једина хуманитарна организација Бошњака у нововарошком крају препознала њихове потребе током школовања, а посебно значај улагања у образовање. Овај сегмент је, иначе, један од приоритета у раду „Доброчинства“, у којем истичу да је ова акција ефикасно и успешно реализована захваљујући чланству и осталим дародавцима и људима добре воље, који су у складу са својим могућностима, допринели да се добитницима и добитницама стипендија бар мало олакшају студентски дани.

Скуп је био и прилика за подсећање на изузетно успешну прву годину рада Удружења. Истакнуто је да су његови активисти у протеклих 12 месеци бошњачком становништву поделили између осталог, 150 прехрамбених и 28 хигијенских пакета, 160 бајрамских пакета и бајрамлука, 100 ифтара, 60 рамазанских хедија, 30 метара дрва, 77 пакетића и поклона за децу школског узраста, стипендирали јетиме (децу без оца), помагали породиље и тек рођене бебе. Захваљујући донаторима и добровољним прилозима грађана „Извор доброчинства“ је прикупио и 3.260 евра за помоћ Турској и Сирији након серије разарајућих земљотреса, као и 2.550 евра за подршку Палестинцима у појасу Газе.

-Данас када нико ни за кога нема времена, када сиромах и богаташ нису за истим столом, када је вредност доброчинства девалвирала, посебно радује чињеница да се група Варошана, ипак, одважила да оснује једно овакво удружење. Његово формирање је важно и за опстанак и јачање копче међу самим Бошњацима у Новој Вароши , али и за повезивање са онима који су као бисери расути по целом свету, а никада нису престали да свој град чувају у срцу и мислима. То семе љубави према завичају је посејано, а „Извор доброчинства“ је његов најздравији изданак – каже за "Варошке новине" члан Управног одбора Удружења Енис Рахмани, захваливши се свим донаторима и чланству „Доброчинства“ јер се захваљујући њима, како каже, добра дела шире варошким сокацима нудећи житељима тренутке среће, радости и смираја.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.