Јана Ђокић прва до Часног крста у Кокином Броду

Овог Богојављења 19 учесника

Овог Богојављења 19 учесника

Ужичанка Јана Ђокић (14) прва је допливала до Часног крста у Кокином Броду.

На Златарском језеру пливало је 19 храбрих и одважних из Ужица, Нове Вароши, Прибоја и са Златибора. Међу њима су били и осмогодишњи брат и сестра Захар и Леона Ђокић из Ужица, као најмлађи учесници манифестације.

Пливање за Богојављенски крст на Златарском језеру већ десету годину за редом организује Туристичка организација „Златар“, уз подршку Општине Нова Варош и Црквене општине Нова Варош уз благослов епархије Милешевске.

По традицији и ове године се код пливало код Визиторског центра на деоници дугој 33 метра, у част и спомен на Христове године живота на земљи пре Васкрснућа. Претходно је свештеник Слободан Милошевић освештао крст и водицу, а знак за старт трке дали су председник општине Радосав Васиљевић и добровољни давалац крви Владан Поповић.

Манифестацију су, иначе, пропратили бројни посетиоци и мештани, који су уживали, како у традиционалном пливању, тако и сунчаном дану и изузетно лепом времену за ово доба године. Светковину су спонзорисали фирма „Милекић“, Златара „Лакић“ и Ресторан „Нана“.

 

Јана Ђокић (14) прва до часног крста

Пливало се код Визиторског центра

Леона и Захар ђокић најмлађи учесници манифестације

У воду уз благослов свештеника

Велики број посетилаца

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.