На Богојављење пливање за Часни крст у Кокином Броду

Прошле пливало 18 одважних, међу њима и један девојка

Прошле пливало 18 одважних, међу њима и један девојка

И ове године пливаће се на Златарском језеру за Часни крст. По традицији плива се на Богојављење, у петак 19. јануара, код Визиторског центра у Кокином Броду, а манифестација почиње у 10 часова.

Пливаће се на деоници дугој 33 метра, у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа, а сви заинтересовани могу да пријаве своје учешће до четвртка 18. јануара у 16 часова, на број телефона 063/17-054-00. И овогодишње пливање за Богојављенски крст, десето по реду, организују Туристичка организација „Златар“ и Општина Нова Варош уз благослов епархије Милешевске.

На Богојављење прошле године, пливало је 18 одважних из Нове Вароши, Ужица, Прибоја, са Златибора, а међи њима и једдна девојка, Сунчица Богићевић (18) из Ужица која је пливала и ранијих година. Најмлађи учесник био је деветогодишњи Лука Шапоњић из Нове Вароши, а најстарији Дарко Максимовић, 46 година, из Ужица.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.