Дочек Српске и код цркве на Златару

Храм Рођења Христовог (Фото: Д. Гагричић)

Храм Рођења Христовог (Фото: Д. Гагричић)

Дочек Српске нове године организује се у суботу 13. јануара и код храма Рођења Христовог на Златару, па ће се нововарошани и гости у исто време и истим поводом веселити на отвореном на два места. И програм је готово идентичан.

Скуп код цркве на Златару је у 21 сат, а организују га управа храма и верници. Српска је на сличан начин први пут овде дочекана прошле године.

-Уз скромно послужење, кувано вино и ракију, биће разноврстан музички програм. У поноћ уз црквена звона биће испаљен спектакуларни ватромет. Добро дошли !- каже се у позиву организатора.

У исто време, дочек Православне нове године ће након вишегодишње паузе бити организован и пар километара одатле, у центру Нове Вароши, на Тргу војводе Петра Бојовића. Како смо већ писали, организатори ове прославе су Општина Нова Варош и Туристичка организација „Златар“. Окупљене грађане забављаће Дувачки оркестар Ивана Ђенадића, а служиће се кувано вино и ракија.

Заинтерсовани кажу да би због масовности можда било боље да је дочек организован на једном месту или у два термина као на суседном Златибору.Тамо наиме, Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор, уз богат музички програм у 21 сат организују прославу на Краљевом тргу, а покровитељи су и дочека који Туристичко удружење Јабланица традиционално организује код цркве у центру Јабланице с почетком у 18 часова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.