Током празника на Златибору рекордних 100.000 гостију

Дочек Нове на Краљевом тргу

Дочек Нове на Краљевом тргу

Током четири празнична дана на Златибору је према проценама боравило 100.000 гостију. Како кажу у руководству општине, то је рекордна посета  у савременом бављењу туризмом на овој планини. Били су попуњени сви хотели и капацитети у приватном смештају па се тражио кревет више.

-То потврђује опредељење дефинисано дугорочном стратегијом развоја туризма на нашој планини да се смештајни и забавни садржаји налазе у централном делу насељеног места Златибор, на неких два одсто територије општине Чајетина, а да на преосталих 98 одсто територије општине туристи могу да уживају у лепотама недирнуте природне средине – изјавио је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Први радни дан у 2024. години ће за многе општинске службе бити веома активан, наставио је Стаматовић, јер нас према најавама метеоролога већ наредних дана очекују прве веће снежне падавине у овој зимској сезони. У другој половини прошле године смо значајно обновили и модернизовали возни парк локалног комуналног предузећа, тако да и посетиоци Златибора, али и његови становници, могу да буду сигурни да ће сви путеви бити проходни у најкраћем могућем времену од почетка падавина.

-Хвала свима што верујете у нас и што сте нам овом рекордном посетом на Златибору указали поверење да смо на правом путу- закључио је Стаматовић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.