Новогодишњи пакетићи и представа за децу са села

Дом културе у празничном руху (Фото: приватна аархива)

Дом културе у празничном руху (Фото: приватна аархива)

Општина Нова Варош обезбедила је новогодишње поклоне за 75 малишана са сеоског подручја, док им је Дом културе „Јован Томић“ даровао позоришну представу „Дизнијев новогодишњи урнебес“ у извођењу глумачке позоришне трупе из Београда.

„Слатке“ пакетиће, укупне вредности од око 70.000 динара, добили су предшколци и ученици нижих разреда, њих 20 из Акмачића, 19 из Радоиње, 18 из Божетића, осморо из Јасенова и двоје из Бистрице. 

Ову традиционалну новогодишњу акцију већ седму годину за редом организује општинска Канцеларија за млaде, а под покровитељством председника општине Радосава Васиљевића.

-Акцијом смо наменски обухватили малишане са села јер су њима теже и у знатно мањем обиму или готово никако доступни различити културно, забавни, спортски, едукативни и други садржаји него њиховим вршњацима у граду. Ова акција има симболичан значај у материјалном смислу, али је порука деци са села да их ни за ове новогодишње и божићне празнике нисмо заборавили – каже за „Варошке новине“ председник Васиљевић.
* * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                               

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.